måndag 21 juni 2010

Om man är en vän av monarkin del 2

Det var ett relativt pressat TV-schema den 19 juni. Så fort man gick från TV:n var det någon som ropade att nu visades något viktigt och sevärt! Hur som helst så åkte jag och A in till Stockholm. Jag hoppade av i Gamla stan och höll på att bli inlåst där. Vart jag än gick så spärrade polisen av gator o torg. Efter lite omvägar fram o tillbaka kom jag i alla fall till Norrbro. Så här så Norrbro ut tre timmar innan bröllopet.

Tysk TV sänder från Norrbro.

Efter fika på NK fick vi raska oss hem för att inte missa vigseln. Sista biten från tunnelbanan fick vi springa! När vi kom innanför dörren hojtar S: - Nu kommer Silvia och Madeleine!! Det blev en gliddykning in framför TV:n. Knappt hade dom hoppat upp i kaleschen förrän vi var på väg igen. Wictor skickade SMS var dom befann sig och annan viktig information. Vi bestämde oss att Slussen är nog bäst i detta läge. Efter en stund kom Vasaslupen åkandes som en lite prick bland alla stora militärfartyg. De stod människor överallt, inte en millimeter fanns tom! Helt otroligt med människor! På väg ner mot Slottet var det, ett litet tag, helt stopp i människoflödet. Där kom också Christina Stenbeck på väg från kyrkan. Vi tittade på sångarhyllningen på storbild vid Skeppsbron och gick sedan runt slottet. Vid yttre borggården stannande vi till och kikade in mot slottet. Rätt som det var fick S syn på Drottning Margrethe av Danmark. Efter det kom om en efter en Maxima av Nederländerna, Mette-Marit av Norge, Albert av Monaco, Isländska presidentfrun osv, osv.

När vi kom till Logårdstrappan var fönstrena öppna och ut genom ett av dom lutade sig Prins Henrik av Danmark. När han fick syn på den lilla skaran som samlats nedanför vinkade han glatt!

Mätta på intryck gav vi oss hemåt och fortsatte framför TV:n framåt småtimmarna. Men när Kungen o Drottningen lämnade festen, då sov vi för länge sedan...

Inga kommentarer: